Tack MÖD för denna julklapp

Det är med stor glädje vi idag kan konstatera att Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt genom dom upphäver Länsstyrelsen i Värmlands läns föreläggande om att ansöka om lagligförklaring och tillstånd för dammarna vid Acktjärn och Lillälgsjön i Storfors kommun.

Dommen finns att läsa här MÖD Mål M204798-17 Dom 2018-12-19

Vid läsning ska fokus läggas på MÖDs domskäl på sidan 13-16 och den ”förtida” tillämningen av den lagstiftningen som träder i kraft nu vid årsskiftet. Sen om man tycker det är kul att läsa juridisk text kan man läsa parternas anförande på sidan 2-13, men det är domskälen som är resultatet av domen.

Domen kan inte överklagas och innebär förhoppnngsvis att vi som vil bevara kultur- och naturmiljöer kan få en fridfull julhelg, och de som är av annan åsikt får göra något annat.

Styrelsen för VDVF önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *