Interpellation 2014/15:119 Hot mot småskalig vattenkraft

I november 2014 ställde Annika Qarlsson (C) en interpellation till klimat- och miljöminister Åsa Romson om hur klimat- och miljöministern och regeringen ser på den småskaliga vattenkraften. Läs interpellationen i sin helhet på
https://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Interpellationer/Hot-mot-smaskalig-vattenkraft_H210119/
eller som pdf.

Frågan debatterades i riksdagens kammare 27 november förra året och flera ledamöter utöver ministern och Annika Qarlsson deltog i debatten. Protokollet från debatten går att finna på https://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Kammaren/Protokoll/Protokoll-20141528-Torsdagen_H20928/ eller direkt här som pdf. §6 på sidan 12 och framåt är det intressanta.

 

 

En reaktion på “Interpellation 2014/15:119 Hot mot småskalig vattenkraft

  1. Tack för en intressant länk. Jag läste i stort sett hela interpellationsdebatten och jag tycker inte att den var alltför nedslående. Visst finns det stora hot mot små tillståndslösa kraftverk och det är inte bra.
    Men det som i stort alla partier, utom vänsterpartiet och moderaterna som inte hade några inlägg, tog upp var ett kanske inte alltid fullt helhjärtat stöd men en stor förståelse för att övergång till ett tillståndspliktigt synsätt skulle ske ordnat och respektfullt (kanske fel ord).
    Jag blev faktiskt lite överaskad av det stora generella stöd för dessa verksamheters betydelse både som energiproducent men också minst lika mycket som ett kulturellt och en samhällelig tillgång.
    T.o.m. SD uttalda ju ett starkt stöd för dessa verksamherter, vilket för mig var okänt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *