SEGER FÖR SILVERFORSEN ❤️

Det är med stor glädje vi kan konstatera att Mark- och miljödomstolen lagligförklara Silverforsens kraftstation i sitt domslut daterat den 10 januari. Till minne av Gunnar och hans livsverk, tillönskar vi de hjärtligaste gratulationer till hans livskamrat Märta!

För er som vill läsa domen går den att läsa här Vänersborgs TR M 2099-16 Dom 2019-01-10

Som med alla dommar är det mycket text och den delvis omfattar material från den förenade vattenkraftsutrivarmaffian, dvs Länsstyrelsen, Kammarkolegiet och Älvräddarna, så är texten längre än den är läsvärd. Ett läsråd är att börja med att läsa domslutet och sen yrkandena i puktform, dvs sidan 1-5. Inses lätt att dessa båda delar till stor del är samstämiga. Har man ork kan man läsa sidan 5-12. Sen bör man hoppa över Inkomna yttrande sidan 12-18 för att istället läsa domskälen sidan 19-21.
När man insett innebärden av domen går det möjligen för skojs skull att läsa sidan 12-18 för att inse att den som skriver mest inte alltid skriver bäst, eller i alla fall har substans för det som skivs.

Ett stort tack till Walter och Eva och övriga inblandade för att vi nu fått detta domslut och förhoppningsvis kan få stopp eller i alla fall begränsa maffinans framfart.

Tack MÖD för denna julklapp

Det är med stor glädje vi idag kan konstatera att Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt genom dom upphäver Länsstyrelsen i Värmlands läns föreläggande om att ansöka om lagligförklaring och tillstånd för dammarna vid Acktjärn och Lillälgsjön i Storfors kommun.

Dommen finns att läsa här MÖD Mål M204798-17 Dom 2018-12-19

Vid läsning ska fokus läggas på MÖDs domskäl på sidan 13-16 och den ”förtida” tillämningen av den lagstiftningen som träder i kraft nu vid årsskiftet. Sen om man tycker det är kul att läsa juridisk text kan man läsa parternas anförande på sidan 2-13, men det är domskälen som är resultatet av domen.

Domen kan inte överklagas och innebär förhoppnngsvis att vi som vil bevara kultur- och naturmiljöer kan få en fridfull julhelg, och de som är av annan åsikt får göra något annat.

Styrelsen för VDVF önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

70 medlemmar

Hoppas alla haft en trevlig nationaldag. För VDVFs de så kan vi idag fira att vi blivit 70 medlemmar Hurra!!

Vill du bli medlem så gör du enklast i att betala in medlemsavgiften som är 350 kr till föreningens bankgiro 599-1724. Ange namn och skicka gärna ett e-post till info@varmdalkraft.se med dina kontaktuppgifter.